logo v5 vierkant

OnRoute Motorkaart V5

De in 2010 geïntroduceerde en zeer succesvolle OnRoute motorkaart is nu opnieuw verbeterd.
Sinds 2010 is de OnRoute motorkaart voor al meer dan 30.000 motorrijders onmisbaar geworden voor het vinden van de mooie motorweggetjes en het plannen van vakantietripjes. De OnRoute motorkaart wordt door WayPoint in samenwerking met RouteYou ontwikkeld. Het product van deze succesvolle samenwerking is inmiddels toe aan zijn 5e versie! Nog uitgebreider en er zijn weer duizenden nieuwe en populaire motorroutes verwerkt. Door een nieuw licentie-model is de prijs ook nog eens gunstiger geworden. Met de OnRoute motorkaart geactiveerd wordt de route naar elke bestemming een feest!

Het succes van de OnRoute motorkaart is ook bij de navigatieproducenten Garmin en TomTom niet onopgemerkt gebleven en zij proberen in hun motortoestellen met softwarematige opties als kronkel- en bochtige wegen de gebruikers ook leuke routes voor te schotelen. Maar het wegennetwerk in Europa is grillig en lokaal heel verschillend. Softwarematig is het daarom heel moeilijk om echt mooie motorroutes te maken. Dat kan alleen goed via lokale bekendheid en juist daarom maakt de OnRoute motorkaart zoveel gebruik van motorroutes die door toer-commissarissen zijn gemaakt. Alleen met de OnRoute motorkaart lukt het om stedelijke gebieden automatisch te vermijden! De OnRoute motorkaart bevat de kaart van 22 landen in West Europa.

De Motorkaart V5 is geschikt voor alle Garmin GPS toestellen en de BMW navigator, hij wordt aangeboden op (micro)SD. De motorkaart is echt plug en play. Je stopt de geheugenkaart in je navigatiesysteem, je schakelt de normale wegenkaart uit, de motorkaart in en je kunt op weg. Het is dus niet nodig om eerst de kaart te installeren op de computer en over te laden naar je toestel. De motorrijders die toch eerst op de computer de routes willen voorbereiden, kunnen de kaart uitlezen in BaseCamp zodat hier de routes in gemaakt kunnen worden.
De OnRoute Motorkaart kost € 99,- voor West Europa.

Voor de bestaande gebruikers is er uiteraard de mogelijkheid om een update aan te schaffen. Heb je de OnRoute Motorkaart na 1 januari 2019 aangeschaft dan is de update zelfs gratis. Heb je de Motorkaart voor deze datum aangeschaft dan betaal je € 29,- voor de update. Ook wanneer je alleen de BeNeLux of een andere regio van Europa had dan krijg je bij de update de complete OnRoute motorkaart van West Europa. De bestaande gebruikers kunnen updaten via de website onroute.nl of de update aanschaffen bij de winkels van WayPoint.

Samenvatting de unieke features van de OnRoute Motorkaart V5
• De kaart is gebaseerd op de meest recente gegevens/verkeerssituaties (input TomTom). M.a.w. rijrichtingen, straatnamen, nieuwe wegen en connecties zijn geupdate.
• Het product bevat de landen: Andorra, Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, San Marino, Monaco, Liechtenstein, Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland.
• De OnRoute Motorkaart V5 West-Europa bevat bijna 38.000 kilometer nieuw motornetwerk ten opzicht van de vorige versie. Het totaal aan uniek netwerk dat uitmuntend geschikt is voor de motorrijder en veelvuldig wordt gebruikt in toertochten komt daarmee op 1.767.127 kilometer! Dat is een equivalent aan prachtige motorwegen van 5 keer naar de maan of meer dan 44 keer rond de aarde.
• Naast het nieuw toegevoegd netwerk is er ook bijna 200.000 kilometer aan netwerk vernieuwd.

Dit unieke netwerk is nog beter dan het vorige:
◦ We zorgen ervoor dat je nog mooiere trajecten voorgeschoteld krijgt
◦ We zorgen ervoor dat heel wat rustige & smalle wegen door mooie landschappen de voorkeur kregen. 
◦ We zorgen ervoor dat die wegen comfortabel te berijden zijn met een toermotor (zijnde verhard en in goede conditie) 
◦ We zorgen ervoor dat je niet te veel links-/rechts-afslagen of verkeerslichten krijgt met ons vernieuwd continuïteits-algoritme.
◦ We zorgen ervoor dat je in stedelijke gebieden vlot via grotere wegen de meer aangename toermotornetwerken kan bereiken buiten de stad.
◦ We zorgen ervoor dat je steden en/of verstedelijkte gebieden over langere afstand meestal vermijdt (waar mogelijk).
◦ We zorgen ervoor dat je in eigen streek nog stukjes weg zal ontdekken met jouw toermotor die je zelf nog niet kende (aldus onze testers).
• Het product bevat ook tal van bezienswaardigheden en nuttige plaatsen die interessant zijn voor de motorrijder.

OR mk 25

Oktober 2019 

Bijna 20 jaar is WayPoint leverancier van navigatie- en communicatiesystemen voor motorrijders. Veel van deze motorrijders gebruiken deze systemen tijdens de mooiste motorreizen. Het toevoegen van motorreizen is dan ook een mooi verlengstuk van onze huidige dienstverlening! Het is niet de insteek van WayPoint om een geheel eigen reisaanbod samen te gaan stellen, hiervoor hebben we de handen ineengeslagen met het Twentse TB Travel. Al jaren een totaalleverancier van motorplezier! WayPoint Travel biedt in samenwerking met TB Travel groepsreizen, individuele reizen en motortransport.

Motortransport

Naast de persoonlijke aandacht en flexibiliteit is een ander uniek concept van WayPoint Travel het motortransport. Niets rijdt fijner dan je eigen motor natuurlijk, maar niet iedereen heeft zin en tijd om eerst helemaal naar Zuid Spanje te rijden om vervolgens daar een week lekker te touren. Daar heeft WayPoint Travel de oplossing voor. Je eigen motor gaat op transport naar een van de vele bestemming waar je uit kunt kiezen en zelf ga je met de bus of het vliegtuig naar die bestemming. Bij aankomst op de bestemming staat je eigen motor klaar om lekker te gaan touren. Het is uiteraard ook mogelijk om juist wel heen of terug te reizen met je eigen motor.

De routes en GPS

Uiteraard zijn voor alle bestemming motorroutes beschikbaar voor je GPS. Door de samenwerking met WayPoint krijg je de mogelijkheid om eenvoudig een GPS toestel te huren indien je er niet over beschikt. Daarnaast is de ervaring dat het inladen van de routes niet voor iedereen even simpel blijkt. Boek je de reis bij WayPoint Travel of TB Travel dan kun je langs in een van de 7 winkels voorafgaand aan je reis. De medewerkers van WayPoint zorgen er dan voor dat alle routes op de juiste manier in je toestel geladen zijn!

Reisaanbod

Kijk voor het volledige aanbod van de reizen op www.waypointtravel.nl

Staat jouw exacte reis er nu net niet tussen, schroom dan niet om contact op te nemen. Wil je juist langer op vakantie of liever een paar dagen eerder terug dan aangegeven? Geen probleem, bij WayPoint Travel houden we graag rekening met jouw wensen! Heb je liever persoonlijk contact? Bel dan met: 088-0226907 of breng een bezoek aan Binnenveldweg 38, 7482NB Haaksbergen

wpttr

De in 2010 geïntroduceerde en zeer succesvolle OnRoute motorkaart is nu opnieuw verbeterd en bevat nog meer landen.

 

Ben je reeds in het bezit van de OnRoute motorkaart en wil je deze updaten naar de versie 2015/2016, bekijk dan hieronder de mogelijkheden.

Indien je de kaart hebt aangeschaft na 1 januari 2015 (maar voor 31 oktober 2015) dan is update gratis, dit zal in het update proces gecontroleerd worden.

Je hebt de Download/DVD-versie 2010/2011

Heb je alleen Benelux (eventueel met één regio), dan kun je deze updaten, maar ook eventueel uitbreiden naar West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

Je hebt de Download/DVD-versie 2013/2014

Heb je alleen Benelux, dan kun je deze updaten, maar ook eventueel uitbreiden naar West-Europa.
Heb je al Midden-Europa, en schaf je de update aan, dan wordt dit met de update automatisch geupdate naar West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

Je hebt de (m)SD-versie 2013/2014

Heb je alleen Benelux, dan kun je deze updaten, maar ook eventueel uitbreiden naar West-Europa.
Heb je al Midden-Europa, en schaf je de update aan, dan wordt dit met de update automatisch geupdate naar West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

end faq


Verbeterpunten Onroute Motorkaart 2015/2016

Allereerst is de onderliggende wegenkaart vernieuwd; wegen die aangepast zijn, nieuwe wegen die erbij gekomen zijn, kruispunten welke rotondes geworden zijn etc.

De motorkaart maakt gebruik van de kaartgegevens van TeleAtlas. Om een nog betere kaart te krijgen hebben we deze met andere beschikbare gegevens gecontroleerd om zo tot een beter wegennet te komen. Denk hierbij onder andere aan verschillen in wegenklasses (overhard, lokale weg, provinicaal, etc.)

Aanpassingen in motornetwerk
- De onderliggende wegenkaart, brondata (TeleAltas), is niet altijd even correct met 'onverharde wegen'. Hierdoor kwam het heel soms nog wel eens voor dat met name in Belgie en Duitsland je ongewenst op een onverharde weg uitkwam. We hebben dit opgelost door de kaartdata te verrijken met andere databronnen (onder andere OpenStreetMap).

- Diverse wegen stonden 'gesloten' omdat ze enkel voor bepaalde uren toegankelijk zijn, denk aan bergpassen bijvoorbeeld, maar ook wegen in de Eifel die op zaterdag en zondag afgesloten zijn voor motoren. Bij de nieuwe versie hebben we deze wegen toch open gezet. Het is dus wel aan de gebruiker om goed de verkeersregels in acht te nemen!

- De motorkaart had nog wel eens de neiging om je een korte omweg voor te schotelen. Wanneer de route over een grotere weg gaat, willen we niet voor een korte, beperkte afstand eraf en erop gestuurd worden. Ook dit hebben we aangepakt.

Aanpassing routeberekening

We berekenen nu voor elke weg een ‘continuïteitsfactor’. Dit resulteert in vloeiende routeringen, dus niet meer voor een korte (misschien wel ietsje mooier) omweg zorgen, maar lekker vloeiend doorrijden op die mooie weg waar je al op zat.

Hogere afstraffing voor links- en rechtsaf slaan (turnpenalty). In combinatie met de continuïteitsfactor zorgt dit voor een maximaal effect van vloeierende routeringen.

Parallelle wegen worden zwaarder afgestraft en dus meer vermeden. Er wordt gekozen voor de hoofdweg ipv. de parallelle, lokale weg.
Indien een deel van een rotonde tot het netwerk behoort, wordt de volledige rotonde opgenomen in het netwerk.

Omdat we dit uitgevoerd hebben, is het netwerk vloeiender en dat resulteert in minder stops/afslagen voor de motorrijder, waardoor er lekkerder door gereden kan worden!



Updaten van de sd-kaart kan via de website http://www.onroute.nl/motor2015/sd/

Nieuwe Zumo's en de OnRoute Motorkaart

De nieuwe Garmin Zumo's (345-395-595) gaan iets anders om met de OnRoute motorkaart dan de vorige modellen.

Op het moment dat je je bestemming ingeeft en je gaat navigeren en je volgt de weg die de Zumo je voorschotelt gaat het goed... totdat je afwijkt van de route. Het toestel moet dan gaan herbereken. En dat gaat niet altijd goed!

Als je afwijkt van de route, en afwijkt naar een andere weg in het motornetwerk (groene weg) dan gaat het wel goed.

Wijk je echter af van de route naar een weg die niet in het motornetwerk zit duurt het herberekenen heeeel lang, en lijkt het zelfs alsof het toestel niet herberekend. Je krijgt in die tijd geen gesproken en visuele aanwijzingen meer.

Dit probleem is bekend en er is aan een update gewerkt. Deze is voor de SD gebruikers te downloaden met de OnRoute Motorkaart Updater.


Changelog versie 3.90 (mei 2016)

Update naar aanleiding van de komst van de Zumo 345/395/595; problematiek van de instructies en het falen van de herberekening tijdens het rijden opgelost. 


Changelog versie 3.85 (december 2015)

1) Plaatsnamen Sommige plaatsnamen in Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland missen

Plaatsnamen lager dan deelgemeenten waren niet vindbaar. Deze plaatsnamen van lagere orde zijn bv. een gehucht, een buurt. Structureel was het zo dat alle plaatsnamen tot het niveau van de deelgemeenten zijn gebruikt. Een voorbeeld uit 'onze' regio. Notter, Zuna, Rijssen, Enter, Wierden zijn allemaal gemeenten/deelgemeenten. Daarnaast zijn er Rectum, Ypelo, Enterbroek, Hulsen die allemaal lager zijn gekwalificeerd.

Actie: Voor Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland zijn de gehuchten en buurten toegevoegd aan de plaatsnamen

2) Routeringsfouten rondom Dordrecht en Amsterdam

Door de specifieke geografische context aldaar treden routeringsproblemen op.

Actie: Toevoeging van extra netwerk

3) Gebieden in Frankrijk De aangegeven

Voorkeurswegen zijn niet de juiste wegen voor een fijne motorroute.

Actie: Aanpassen van netwerk waar nodig

4) Netwerkaanpassingen algemeen (Nederland, Duitsland en Zwitserland)

Diverse wegen waren inmiddels ontoegangkelijk voor verkeer, afgesloten of bestemmingsverkeer.

Actie: Aanpassen van netwerk waar nodig


Changelog versie 3.83 (juli 2015)

1) Snelwegen niet routeerbaar Zodra je op de snelweg kotm, gaat het toestel herberkenen en loopt dan vast. Snelwegen behoren uiteraard niet tot het netwerk (sommige uitzonderingen), echter mocht je toch op de nselweg komen dan moet de kaart wel aanwijzingen blijven geven.

Actie: Snelwegen routeerbaar gemaakt

Voor meer informatie kijk op de productpagina.

De in 2010 geïntroduceerde en zeer succesvolle OnRoute motorkaart is nu opnieuw verbeterd en bevat nog meer landen.


Sinds 2010 is de OnRoute motorkaart voor al meer dan 15.000 motorrijders onmisbaar geworden voor het vinden van de mooie motorweggetjes. Ondanks dat de mooiste wegen vaak niet de nieuwste zijn en weinig veranderen werd het toch weer tijd voor een update. In de OnRoute Motorkaart 2015/2016 zijn weer duizenden nieuwe en populaire motorroutes verwerkt.

2015sd


Het succes van de OnRoute motorkaart is ook bij de navigatieproducenten Garmin en TomTom niet onopgemerkt gebleven en zij proberen in hun nieuwste motortoestellen met softwarematige opties als kronkel- en bochtige wegen de gebruikers ook leuke routes voor te schotelen. Maar het wegennetwerk in Europa is grillig en lokaal heel verschillend. Softwarematig is het daarom heel moeilijk om echt mooie motorroutes te maken. Dat kan alleen goed via lokale bekendheid en juist daarom maakt de OnRoute motorkaart zoveel gebruik van motorroutes die door toer-commissarissen zijn gemaakt.   


Aan de OnRoute motorkaart zijn nu ook de regio’s Scandinavië en Groot-Brittannië toegevoegd zodat de complete kaart nu heel West Europa bevat.
De Motorkaart 2015/2016 is geschikt voor alle Garmin GPS toestellen en wordt aangeboden op (micro)SD. De motorkaart is echt plug en play. Je stopt de geheugenkaart in je navigatiesysteem, je schakelt de normale wegenkaart uit, de motorkaart in en je kunt op weg. Het is dus niet nodig om eerst de kaart te installeren op de computer en over te laden naar je toestel. De motorrijders die toch eerst op de computer de routes willen voorbereiden, kunnen de kaart uitlezen in BaseCamp zodat hier de routes in gemaakt kunnen worden.
De OnRoute Motorkaart kost voor de Benelux € 99,- en voor de West Europa versie betaal je € 149,-

 

west


Voor de bestaande gebruikers is er uiteraard de mogelijkheid om een update aan te schaffen. Heb je de OnRoute Motorkaart 2013/2014 na 1 januari 2015 aangeschaft dan is de update gratis. Heb je de Motorkaart voor deze datum aangeschaft dan betaal je € 39,- voor de update van alleen de Benelux en € 59,- voor de update van Midden Europa naar West Europa. De bestaande gebruikers kunnen updaten via de website of de update aanschaffen bij de winkels van WayPoint.

Samenvatting de unieke features van de OnRoute Motorkaart 2015

  • De kaart is gebaseerd op de meest recente gegevens/verkeerssituaties (input TomTom). M.a.w. rijrichtingen, straatnamen, nieuwe wegen en connecties zijn geupdate.
  • Het product bevat extra landen zoals Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland.
  • Als gevolg van de nieuwe update krijg je heel wat nieuwe kilometers weg om overheen te sturen.
  • In de gebieden (landen) die al werden aangeboden (Andorra, Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, San Marino) is met de update van de gegevens meer dan 35.000 km extra geometrie toegevoegd. 
  • Met de nieuwe regio’s (Scandinavië en Groot Brittannië) krijg je nog eens 2.081.500 km extra aangeboden.
  • In het totaal krijg je 7.852.000 km wegen aangeboden, waarvan 79% (of 6.236.000 km) geschikt is voor de motor. 
  • Daaruit selecteerden we een uniek netwerk van 1.724.000 km dat uitmuntend geschikt is voor de motorrijder en veelvuldig worden gebruikt in toertochten. Dat is een equivalent aan prachtige motorroutes van 5 keer naar de maan of meer dan 43 keer rond de aarde

Dit unieke netwerk is nog beter dan het vorige:

  • We zorgen ervoor dat je nog mooiere trajecten voorgeschoteld krijgt
  • We zorgen ervoor dat heel wat rustige & smalle wegen door mooie landschappen de voorkeur kregen. 
  • We zorgen ervoor dat die wegen comfortabel te berijden zijn met een toermotor (zijnde verhard en in goede conditie) 
  • We zorgen ervoor dat je niet te veel link/rechts-afslagen of verkeerslichten krijgt met ons vernieuwd continuïteits-algoritme.
  • We zorgen ervoor dat je in stedelijke gebieden vlot via grotere wegen de meer aangename toermotornetwerken kan bereiken buiten de stad.
  • We zorgen ervoor dat je steden en/of verstedelijkte gebieden over langere afstand meestal vermijdt (waar mogelijk).
  • We zorgen ervoor dat je in eigen streek nog stukjes weg zal ontdekken met jouw toermotor die je zelf nog niet kende (aldus onze testers).
  • Heel wat veerponten werden toegevoegd om je te laten genieten van de mooie polders.
  • Het product bevat ook tal van bezienswaardigheden en nuttige plaatsen die interessant zijn voor de motorrijder.

Voor meer informatie kijk op de productpagina.

De in 2010 geïntroduceerde en zeer succesvolle OnRoute Motorkaart is wederom verbeterd en geupdate!

 

Ben je reeds in het bezit van de OnRoute motorkaart en wil je deze updaten naar de versie 2017/2018, bekijk dan hieronder de mogelijkheden.De nieuwste versie van de motorkaart is inmiddels te koop. Beschik je nog over een voorgaande versie dan kun je deze nu voordelig updaten.
Doordat de motorkaart weer wat meer ruimte inneemt, lopen we een beetje tegen de grenzen aan van de capaciteit van de microSD kaartjes die we in het verleden verkochten.
We hebben er dan ook voor gekozen om de nieuwe versie op een 16GB kaartje te zetten. Om het updaten van de voorgeprogrammeerde kaartje makkelijk te laten verlopen, hebben we er voor gekozen dit te doen door het kaartje om te gaan ruilen.

De prijzen voor het updaten bedragen:

- Benelux (oud) naar Benelux 2017-2018 € 39,-
- Midden- / West-Europa (oud) naar West-Europa 2017-2018€ 59,-
- Benelux (oud) naar West-Europa 2017-2018 € 99,-

Heb je de motorkaart na 1 januari 2017 aangeschaft dan is het updaten gratis.
Neem je huidige kaartje mee naar een van de WayPoint winkels en dan kan deze daar omgeruild worden.

Woon je in België, dan kun je ook terecht bij onze Belgische collega's, er zijn vestigingen in Zolder en Leuven.

Verbeterpunten Onroute Motorkaart 2017/2018

De gehele kaart is vernieuwd naar de nieuwste versie wegenkaart van TeleAtlas.
Maar ook het netwerk is aangepakt. In totaal is er 40.000 kilometer netwerk bijgekomen in West-Europa.
Er is 50.000 kilometer netwerk toegevoegd, verkegen door nieuwe motorroutes die we de afgelopen 2 jaar hebben verzameld, van onder andere MotoPlus.
10.000 kilometer netwerk is verdwenen. Dit heeft vooral te maken met wijzigingen in de kaart. Wegen die nergens meer op aansloten na de update, zandwegen die er uit gefilterd zijn, en afgesloten wegen en doorgangen.

 

Voor meer informatie kijk op de productpagina.