Hieronder vindt u de meeste gestelde vragen over de OnRoute Motorkaart 2015/2016 SD-versie.
Mocht uw vraag er niet tussen staan kijk dan op onze supportpagina.
Ik krijg wel aanwijzingen maar zie geen routelijn!
Op je toestel staat ook een 3D kaart, schakel deze uit, en je zult wel de routelijn zien.Het toestel meldt dat kaarten niet ontgrendeld of geauthenticeerd zijn
De OnRoute Motorkaart SD-versie is ontgrendeld voor de SD-kaart waarop het geleverd is.Als je een melding krijgt dat de kaart niet ontgrendeld is, is er een probleem met de beveiliging. Dit kan verschillende redenen hebben.
- De OnRoute kaart is ontgrendeld voor de SD-kaart waarop het geleverd is. Dit houd in dat de kaart niet over te zetten is naar een andere SD-kaart. Gebruik de kaart alleen vanaf de originele SD-kaart.
- Als de kaart geupdate is, kan dat ook tot gevolg hebben dat de kaart niet meer ontgrendeld is, afhankelijk van de oorspronkelijke versie. Neem in dat geval contact met ons op.
- Bestanden op de SD-kaart zijn verwijderd, beschadigd of aangepast. Neem contact met ons op.
- De firmware van de GPS is vernieuwd.
Het toestel geeft geen/weinig navigatie-instructies
Als je problemen hebt met het niet doorkrijgen (of slecht doorkrijgen) van navigatieaanwijzingen op de normale City Navigator kaart of de OnRoute Motorkaart(en) is het van belang dat je in eerste instantie zorgt dat je maar 1 type kaart hebt aangevinkt. Dus of de OnRoute Motorkaart aanvinken of de City Navigator kaart aanvinken (de 3D kaart mag altijd aangevinkt blijven). Dit de je bij Instellingen -> Kaart en Voertuig -> Mijn KaartenDaarnaast is het van belang dat je, zodra je wisselt van kaart (dus van City Navigator naar Motorkaart of vice versa), dat je even je toestel herstart. Dus niet standby zetten, maar de aan/uit knop langer ingedrukt houden en het toestel uitschakelen.
Kaarten worden niet getoond in Basecamp
De eerste keer kan het een tijd duren voordat de OnRoute kaart daadwerkelijk getoond wordt in Basecamp. Dit is een kwestie van geduld.Laat simpelweg Basecamp gestart en het de SD-kaart op de computer aangesloten (direct of via toestel).
Het kan soms voorkomen dat de OnRoute Motorkaart SD-versie niet getoond wordt door Basecamp. Dit is redelijk eenvouding aan te passen met behulp van het programma Javawa Device Manager.
Javawa Device Manager is hier hier te downloaden en installeren.
Zorg dat de SD-kaart op de computer aangesloten is, direct of via de GPS.
Basecamp moet afgesloten zijn. Start Javawa Device Manger.
De geheugenkaart zal herkend worden, klik op "Beheer kaarten" bij de SD-kaart.
Selecteer de OnRoute Motorkaart en klik op "Zichtbaar in BC". Achter de vermelding van de OnRoute Motorkaart verschijnt een geel icoon van Basecamp.
Nu zal Basecamp de kaart uit kunnen lezen.
Kan ik de kleuren en diktes van lijnen aanpassen?
Dat kan met de OnRoute Motorkaart Stijlkiezer.Moet het toestel echt aan de computer blijven om de kaart in BaseCamp te zien?
Nee niet persé! Hiervoor heeft JaVaWa een heel mooi tooltje gemaakt, JaVaWa Virtueel Toestel.Instellingen van het navigatie-toestel
Verschillende toestellen hebben verschillende opties. Dit zal per toestel bekeken moeten worden.In veel gevallen zal de OnRoute Motorkaart op een Garmin Zumo worden gebruikt worden. Bij veel toestellen zijn vergelijkbare instellingen te vinden.
Zoals de naam van de kaart aangeeft is de kaart ontworpen voor gebruik tijdens motorrijden. Dit betekend dat deze kaart bij voorkeur mooie wegen zal gebruiken.
Om het beste resultaat te bereiken, kies voor de navigatie-instelling "snellere tijd". Zet bij de te vermijden opties de "snelwegen vermijden" niet aan, en "tolwegen vermijden" wel. Ook is het raadzaam "U-bochten vermijden" aan te vinken.
Van de overige opties bij de te vermijden opties is het verstandig zo min mogelijk aan te vinken. Bij twijfel een optie dus niet aanvinken.
Ondersteunt je toestellen ook profielen kies dan altijd voor het "motorprofiel"
Als er meerdere kaarten op het toestel geïnstalleerd zijn, schakel dan alleen de gewenste kaart in. De overige kaarten schakel je uit.
Het verschil tussen de SD-versie en CD-/DVD- /download-versie
De Onroute kaarten zijn er in twee versies: Voorgeïnstalleerd op een SD-kaart of een versie die te instelleren is op een computer.
De versie die op de computer te installeren is kan geleverd worden op CD, DVD of als download. Wat mogelijk is hangt af van de Onroute kaart.
Beide versies hebben voor- en nadelen. Hier wat eigenschappen op een rij:
SD-versie:
- Deze kaart wordt voorgeïnstalleerd op een SD-kaart geleverd. Deze plaats je in het toestel en is direct klaar voor gebruik.
- Deze kaart is ontgrendeld voor de SD-kaart waarop het geleverd is. Dit heeft twee gevolgen:
- Omdat de kaart ontgrendeld is voor de SD-kaart, kan de geheugenkaart uit het navigatie-toestel genomen worden, in een ander toestel geplaatst worden.
- Omdat de kaart ontgrendeld is voor de SD-kaart, kunnen de gegevens niet overgezet worden naar een andere SD-kaart en daar gebruikt worden.
- Deze kaart is niet te combineren met andere kaarten op de SD-kaart.
- Deze kaart is primair bedoelt voor gebruik in het toestel. Basecamp kan de kaart uitlezen vanaf de SD-kaart en de kaart tonen, zolang de SD-kaart (bijvoorbeeld via toestel) op de computer aangesloten is. Dit is langzamer als een kaart die op de computer geïnstalleerd is
CD-, DVD- of download versie
- Deze kaart wordt eerst op de computer geïnstalleerd. Van daaruit is de kaart over te zetten naar het toestel of een geheugenkaart
- Tijdens de installatie wordt de kaart gekoppeld aan één specifiek toestel.
- Bovenstaande heeft twee gevolgen:
- Er kan zelf gekozen worden welke geheugenkaart gebruikt wordt. Er kan dus een SD-kaart met voldoende ruimte voor andere zaken gebruikt worden. (let op beperkingen van het toestel)
- Meerdere kaarten kunnen eenvoudig gecombineerd worden en samen op één geheugenkaart worden gezet.
- Deze kaart is bedoelt als er ook op de computer routes gepland worden
De motorkaart stuurt mij een veerboot op!
Dat kan kloppen, de functie vermijd veerboten werkt niet meer in combinatie met de motorkaart. We hebben de veerboten onderdeel gemaakt van het motornetwerk en deze zullen dus altijd meegenomen in de routeberekening, ondanks je instellingen.
Ik krijg de melding "kan tol niet vermijden"!?
Bij de Zumo 590LM kun je soms de melding krijgen dat het niet mogelijk is om "tol te vermijden op deze route". Zeker als je een adres ingevuld hebt, dan moet het maar net zo zijn dat dit adres aan het motornetwerk ligt. Ligt dat adres niet aan het motornetwerk, dan zal de kaart je er toch naartoe navigeren, maar pakt dan een klein stukje 'gewone weg', en die hadden we tolweg genoemd!
Fout op snelwegen -> mSD updaten van versie 3.76 naar 3.8x
Heb je de OnRoute Motorkaart 2015/2016 versie 3.76 of eerder dan is er een update naar versie 3.8x.
In versie 3.76 zat een probleempje dat de OnRoute Motorkaart niet over de snelweg wilde routeren.
Uiteraard zal de motorkaart uit zichzelf je daar niet naartoe sturen, maar als je dan toch op de snelweg zit is het wel makkelijk dat hij je er vanaf stuurt.
Zorg dat je de laatste updater download vanaf http://www.onroute.nl/motor2015/sd/ en doe de update naar versie 3.8x !
Zumo 345/395/595 niet herbereken -> mSD updaten naar versie 3.90
Heb je de OnRoute Motorkaart 2015/2016 versie 3.85 of eerder dan is er een update naar versie 3.90.
In versie 3.85 zat een probleempje dat de OnRoute Motorkaart niet (of niet snel genoeg) wilde herbereken als je van het motornetwerk af navigeerde.
Dit probleem trad alleen op op de nieuwere Zumo modellen 345/395/595, hiervoor is een update beschikbaar. Heb je geen nieuwe Zumo, dan kun je ook updaten naar versie 3.90 maar dat is niet noodzakelijk.
Zorg dat je de laatste updater download vanaf http://www.onroute.nl/motor2015/sd/ en doe de update naar versie 3.90 !
Voor welke toestellen is de kaart geschikt?
De kaart werkt op de meeste toestellen. Uiteraard op de Zumo serie van Garmin (2x0, 3x0, 590). Maar ook op de Nuvi-serie en de nieuwere toestellen uit de outdoor serie zoals de Montana, Monterra en Oregon 6x0.
de kaart werkt niet op de Etrex 20/30 en Gpsmap 62/64 serie. Dit heeft te maken met het maximaal aantal kaartdelen wat die toestellen aankunnen, dat is 3000. De Motorkaart West-Europa 2015/2016 beslaat ongeveer 3200 kaartdelen, en zal daarom helaas niet werken. De Benelux versie van de kaart overigens wel.
Heb je vragen of de kaart op jou toestel werkt, mail ons gerust.